Home » Sfaturi utile

Sfaturi utile

Centralele termice de apartament  sunt de 2 tipuri in ce priveste modul de incalzire al apei menajere:

  1. Bitermice
  2. Cu schimbator secundar (in placi)

Mai rentabile sunt cele cu schimbatorul in placi, deci cand vreti sa va cumparati o centrala e indicat sa cereti cu schimbatorul de caldura in placi.

 

Pompa de recirculare a apei

Se demonteaza foarte usor, atentie fara sa se forteze deoarece are axul ceramic si se rupe usor,dar mai bine se da surubelul din capatul ei jos si se pune prin capatul ei un pic de solutie nu intra multa cca. o seringa apoi cu o surubelnita dreapta se misca axul ei stanga ...

 
 

Recomandari

E obligatoriu sa aveti V.T.P. (VERIFICAREA TEHNICA PERIODICA) se cere deoarece se fac verificari periodice, verificari ce sunt prevazute in contractele de furnizare a gazelor, iar acest VTP la centalele termice se da la solicitarea dvs. de la firma autorizata, multe firme fac acest lucru dar multe nu-si fac treaba, sau o fac in functie de client. Cereti sau supravegheatii sa va faca o curatare pe pasii de mai sus.

 
 

Filtrele centralei

O centrala trebuie sa aiba montata 4 filtre de catre instalator: Filtru de gaz, Filtru Y, Filtu impuritati apa menajera, Un filtru magnetic pentru reducerea depunerilor de calcar.